Sagt om

Sprekke-hemmeligheter og Sommer-overraskelser

Jeg hadde lenge forsøkt å få datteren, Maria, i andre klasse til å lese bøker på egenhånd utenom leselekser på skolen. Vi møtte forfatter Anneli Klepp på Stabekk Bok- og Papirhandel, der hun signerte bøker. Det å møte og snakke med en ekte forfatter gjorde inntrykk på Maria (da 7 år), hun fikk boka Sprekke-hemmeligheter mot at hun skulle lese hele selv. Det gjorde hun også opptil flere ganger på kort tid. Maria ble helt oppslukt av boka. Og ikke nok med det, lesegleden hadde startet. Nå ett år senere har hun fullført tre Harry Potter bøker. Men, det var Sprekke-hemmeligheter som løsnet Marias barriere for å lese for seg selv utenom lekser.  Tusen takk Anneli for at du tar deg til til å møte dine unge lesere, det har betydd mye for lesegleden. Maria (8 år) har nettopp lest Sommer-overraskelser. Det er med stor iver hun leser bøkene om Line. Hun relaterer historiene til situasjoner hun selv kjenner til i miljøet på skolen. Veldig flotte bøker for egenlesning! (Marias mor)


Verdens beste Tor

"Mamma, jeg har lest hele boken selv for pappa, skal jeg lese den for deg også?" (Jonas 6 år). Det har han gjort og boka ligger under puta, slik at den er lett tilgjengelig. Morsom historie som fenger og som er gøy å lese selv. (Jonas’ mor)


Kåre og Ville måler

”Fin bok! Jeg vil også måle!” (Tage, 5 år)


Mia velger leken

”Det er sånne bøker jeg liker, mamma. Det er ikke så mye skrift at jeg blir sliten før jeg har begynt å lese." (Ida-Charlotte, 7 år)


Mias bod

”Jeg satte meg ned i sofaen med én gang og begynte å lese, for det er så spennende å lese om en jente og en gutt. Det er første gang jeg har lest en bok selv, helt alene.” (Karla, 7 år)


Tor gjemmer seg

”Denne boken er god, lett å lese og fin for de som skal lære seg å lese.” (Aleksander, 10 år)


Tor lager baluba

”Den var skikkelig kul! Kan vi lese den en gang til?” (Erik, 6 år)


Lusne forviklinger og varm blåbærpai og Mugne forviklinger:

”Av alle de bøkene mamma prøvde å prakke på meg da jeg var liten, var det bare to jeg likte. Det var de om han fotballgutten Roberto.” (Mikkel, 15 år)


Jul eller aldri!

”Kul bok! Jeg har lyst til å lese hele på én gang!” (Jesper, 10 år)


Hvis du elsker meg:

”Selv om boken er ment for aldersgruppen 10-14 år, så er det noe med denne historien som er drar meg inn. Jeg slukte boka på under en dag og likte den godt.” (Nina Christine, bokblogger)


Hvis du elsker meg:

“Eg har nevnt det før: Anneli Klepp skriv glimrande om og for dei som er sånn cirka 12 år. Eg hadde gledd meg til Hvis du elsker meg, og eg vart ikkje skuffa! Klepp har ein enorm evne til å setja seg inn i korleis det er å vere 12 år. Ikkje barn. Ikkje vaksen. Karakterane i boka er skildra med respekt. Eg er ikkje i tvil om at forfattaren veit kven ho skriv for. Ho tek barn på alvor.” (Bibliotekaren din, bokblogger)


Hvis du elsker meg:

“Som lærer på barne- og ungdomsarbeiderlinja vg2, er en av mine oppgaver å tipse mine elever om god litteratur som de kan formidle videre til barn og unge fra 0 til 18 år. Etter å ha blitt kjent med forfatterskapet til Anneli Klepp har jeg blitt svært begeistret for både barnebøkene i Lesestartserien og bøkene som er beregnet for de som er en del eldre.  Spesielt har ”Lusne forviklinger og varm blåbærpai”, ”Mugne forviklinger” og  ”Hvis du elsker meg” blitt godt mottatt. Disse bøkene er artige, underholdende og lettleste for en aldersgruppe som det ikke ellers alltid er lett å finne fengende litteratur til. Jeg har også hatt stor glede av fortellingene i skoleboken ”Hva synes du?”, for å tilpasse arbeidet rundt temaet sosial kompetanse opp mot ulike aldersgrupper.” (Bibi Ringereide, lektor, Kristiansand Katedralskole Gimle)


Fred i tusen biter:

"Har egentlig ikke ord. Klarte ikke å legge den fra meg. Noe av det sterkeste jeg har lest. Gripende. Denne leseopplevelsen kan ikke ungdommen la gå fra seg!" (Anne, pedagog)


Fred i tusen biter:

"Jeg leste nettopp ut boken … Prøvde å spare så mye på den som jeg kunne fordi den er helt utrolig bra skrevet, men jeg klarte bare å drøye med tre dager. Fred i tusen biter topper nye høyder!" Benedicte, 14 år.