Omtrent alder 9-13

Jul eller aldri! (Gyldendal 2010)


Pelle mobber Adil, men han ønsker seg en fin julefeiring uten at foreldrene krangler, og et fint liv med gode venner … og kanskje en kjæreste ...

Pelle handler først og tenker kanskje etterpå, men aldri før det er for sent. I løpet av Jul eller aldri!, fordelt på 24 dager i desember, lærer han mye om å være en god venn, og om å være en bedre utgave av seg selv. Er man flink til å skape kaos, må man også bli flink til å ordne opp. En sår og morsom bok om hvor vanskelig det er å finne ut hvem man vil være - og om hvordan man skal få det til.

Mugne forviklinger (Gyldendal 2007)


En uforglemmelig sommer full av mugg, reiser og forviklinger. Sommerstemningen er behagelig julisløv: Roberto tygger på et gresstrå og nyter livet, mens Ulrik Muggstad snekrer på det som skal bli et hundepensjonat. Lillemor steker fiskekaker og Oleanna vifter sorgløst med tærne. Hunden Idéfix hviler under en hengebjørk. Men så oppdager Ulrik mugg på panelet. Dernest skrenser dataeksperten Wilmar Lykkum inn på tunet i sin røde bil. Brått er sommeridyllen definitivt og ufravikelig over. Dette er andre bok om Roberto Klingenberg som er like glad i fotball som Ulrik er i kaker.


Lusne forviklinger og varm blåbærpai (Gyldendal 2006)


Omtale fra forlaget:

Debutant med humor, trøkk og språklig overskudd. Roberto Klingenberg er oppkalt etter Roberto Carlos på Real Madrid. Han er sønn av en øldrikkende sofasliter av en fotballfan og en romanelskende mor med forkjærlighet for kjærlighet på pinne. Et egosentrisk foreldrepar uten sidestykke. Roberto, rolig stående i en krok med fotballen under armen, er ikke usynlig. Han blir bare ikke lagt merke til. Verken hjemme eller på skolen. Trist, men sant. Ikke før det myldrer fram små, flattrykte, blanke insekter fra håret hans. Da blir han til gjengjeld grundig sett. Midt i mattetimen, en ganske vanlig tirsdag, skriker en av jentene: - Roberto har dyr!