Leona

Møt Leona: Hun finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Hun har en drivkraft som alle barn skulle ønske de hadde. Med seg på eventyrene har hun Felix. Han er mer bekymret og fornuftig. Men når Leona først er i farta, er det utforsking som gjelder, og da følger hun sin egen logikk.

Serien om Leona er illustrert av utrolig flinke Cathrine Sandmæl.


Alder ca 6-9 år

Leona i rottetrøbbel (Cappelen Damm 2019)

Til alle barn som vil finne sin indre ramp!

Ny serie i Min første leseløve-serien!
Møt Leona: hun finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Hun har en drivkraft som alle barn skulle ønske de hadde. Hun er en blanding av Pippi og Roald Dahls Matilda. Med seg på eventyrene har hun med seg sitt forsiktige sidekick, Felix. Han fungerer som fornuftens stemme - som alltid blir overhørt av Leona.
I denne første boken finner Leona en rotte. Og den må hun jo selvfølgelig fange og ta med seg på skolen. De skal ha svømming, og Leona vil at rotta skal få se hvor flink hun er blitt. Helt overraskende rømmer rotta, og trøbbelet er et faktum. Det blir ikke bedre av at læreren er av den strenge og oppfarende, sinna sorten.

Bli med på et nytt serieeventyr for 6- til 9-åringen som elsker en sprelsk og morsom historie. Erfarne lettlestforfatter Anneli Klepp har skrevet denne glade serien. Den blir illustrert av utrolig flinke Cathrine Sandmæl som vi husker fra Pappavitser. Sammen har de klart å skape et helt nytt univers som barna vil elske å bli kjent med.

Leona i premietrøbbel (Cappelen Damm 2020)

Ny bok om Leona i Min første leseløve-serien! Til alle barn som vil finne sin indre ramp!

Leona finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Hun er en blanding av Pippi og Roald Dahls Matilda med en drivkraft som alle barn skulle ønske de hadde.

I bok nummer to skal klassen på tur i skogen. Læreren er kjempesur, men Leona har en idé til hva som kan muntre han opp. Alle liker premier, spesielt lærere! Flaks at Leona har tatt med seg en haug med ting i sekken som hun nå kan få bruk for. Men blir læreren blidere av brente pølser, gjørmevann, harebæsj på krukke og at elever faller ned fra trærne? Tanken er god, men Leona havner i premietrøbbel!

Erfarne lettlestforfatter Anneli Klepp har skrevet denne glade serien. Sammen med illustratør Cathrine Sandmæl har de klart å skape et helt nytt univers som barna vil elske å bli kjent med.
Leona i bursdagstrøbbel (Cappelen Damm 2021)


Leona! Hun finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel.
I tredje bok i Leseløve-serien finner Leona ut at hun skal gi en bursdagsgave til rektor.
Og hva er vel mer perfekt enn en skikkelig vill katt?


Sett vill katt sammen med rektors store bart og en svær bløtkake, ja, da er kaoset komplett!
Leona i vintertrøbbel (Cappelen Damm 2022)


Leona! Hun finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel.

Leona og Felix skal være med på akekonkurranse.
Felix vil så inderlig gjerne vinne konkurransen, og Leona lover å hjelpe.
Og hva skjer når Leona skal hjelpe? Ja, da blir kaoset komplett!


Passer for lesere som er klar for litt lengre tekster.

Leona i monstertrøbbel (Cappelen Damm 2022)


Perfekt for barn som elsker fart, humor og spenning!

Bli med på et fartsfylt serieeventyr for barn som elsker sprelske og morsomme historier.

Leona finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Hun er en ustoppelig optimist med stor drivkraft. Med seg på eventyrene har hun sitt overforsiktige sidekick, Felix, som gjerne tilbyr fornuftens stemme, men som alltid blir overhørt av Leona. Nå skal Leona, Felix og klassen på halloweenfest hos læreren. Men der dukker det opp et monster som er så skremmende at det ødelegger festen. Leona bestemmer seg for å redde festen. Og hva skjer da? 


Jo, da blir det seriøst monstertrøbbel!

Leona i sirkustrøbbel (Cappelen Damm 2023)


Bli med på et fartsfylt serieeventyr for 6- til 9-åringer som elsker sprelske og morsomme historier.

Dette er sjette bok i serien om Leona.


Leona finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Hun er en ustoppelig optimist. Med seg på eventyrene har hun sitt overforsiktige sidekick, Felix, som gjerne tilbyr fornuftens stemme, men som alltid blir overhørt av Leona.

I sjette bok i serien skal Leona og Felix på sirkus! Og hva skjer da?


Jo, da blir det seriøst sirkustrøbbel!