Ofte stilte spørsmål med svar

Har du alltid likt å skrive?

Ja!


Når bestemte du deg for å bli forfatter?

Jeg har alltid vært en grubler med små og store drømmer. Av yrke drømte jeg om å bli lærer eller forfatter. Så ble jeg begge deler.


Hva liker du best med å være forfatter?

Først og fremst liker jeg å skrive og å skape leseglede, samt inspirere til tanke og handling. Jeg blir glad når jeg møter lesere som blir inspirert av bøkene mine. Da får jeg inspirasjon til å skrive mer. Som forfatter må jeg strekke meg og utvide min horisont, stadig får jeg lære og oppleve noe nytt, og det liker jeg. Så digger jeg at jeg kan jobbe når og hvor jeg vil, at jeg får styre det meste av tiden min selv, at jeg får møte mange flotte og dyktige mennesker, og at jeg har mye stille tid som gir meg ro og anledning til å gruble over alt mulig i livet.


Jobber du med en bok nå?

Svaret er til enhver tid ja. Jeg jobber bestandig med minst én bok, gjerne flere.


Hvilken bok er den beste du har skrevet?

Jeg er like stolt av alle bøkene mine, og jeg synes hver især er viktig og spesiell på sin unike måte.


Hva blir du inspirert av?

Alt! Natur, bøker, filmer, reiser, observasjoner, opplevelser, mennesker, samtaler, musikk, gode erfaringer, dårlige erfaringer … Møter med barn er alltid stas. Urettferdighet er en trigger. Hører jeg om barn som oppfører seg dårlig eller blir dårlig behandlet, skriver jeg mentalt straks en bok som vil rette opp alt.


Leser du mye?

For lite. Jeg får sånn intens skrivelyst av å lese, og vips, så ender jeg med å skrive isteden.


Har du gått på forfatterskole?

Nei. Jeg har villet utvikle skrivingen på min måte. Men jeg har vært heldig som etter hvert har fått jobbe med gode forlag og dyktige redaktører som lærer meg masse. Lærerhøyskolen, med fordypning i norsk, og mange år som norsklærer og lærer generelt har vært en god forfatterskole i kombinasjon med livet selv.


Hva gjør du på fritiden?

Skriver, maler, leser, trener, gjør yoga, mediterer, reiser, er med familie og venner. Grubler. Filosoferer. Tenker på skriving. Legger nye planer.